sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Matkalla kohti maratonia, osa 3

Kolmas treeniviikko sujui positiivisis merkeis. Alkuviikko oli jalkojen osalt palauttelua. Tiistain olin pelailemas sulkista. Keskiviikkon oli viikon eka lenkki. Kaunis keli. Tarkoituksen oli juosta sellasta rentoa ylärajalla 165. Lähdin liikkeelle ennen puolta päivää. Melko pian huomasin että tänään kulkee. Hyvässä kelissä oli komiaa juosta. Kuntourheilua parhaimmillaan. Ei tuntu jaloissa pahalta ja inan sai pidettyä vauhtiakin ilman et syke nousi liiaksi. Tunnin lenkki. Keskiarvosykkeeks tuli 154. Ennen lenkkiä sain konsultaatioapua Kuopiosta vanhalta mailerilta. Tuli hyviä vinkkejä. Vinkattiin, että näin alkuun kaks rauhallist lenkkii ja sit yks sellanen rento. Ei mitn kovempivauhtisia vielä. Mä vaan oon niin 100% diesel et tekis mieli kerran viikossa hiukan aukoa konetta. Nyt mul o semmone olo et kolme lenkkii viikos nyt maaliskuun puoliväliin asti. Yks selvästi pidempi ja tosi rauhallinen /yläraja 140-145), yks sellanen rento tasavauhtinen (yläraja 165) ja yks sellane mis ois hiuka jotain vetoja et joutuis puuskuttamaankin välillä. Katotaan tuleeko Niiiralasta moitteita :) Kaikista kommenteista ollaan kiitollisia.

Toinen lenkki oli myöhään to-iltana. Syke pysyi alussa alempana ku oikeestaan koskaan ennen.Tasasella helposti siinä 130 ja hiuka päälle. Vedin sellasia kevyitä reippaita 1min vetoja joku 5-6 kpl lenkin aikana. Tuntu ihan hyviltä. Hyvin sai vaihdettua rytmiä ja sillee. Heti kyl huamas et ku vauhti lisäänty ja tärähti vähän enemmän ni alko heti säärissäkin tuntua perhana. Täytyy jatkossa lisätä vetojen pituutta ja palautumisaikaa ja kaikkee. Lenkin lopussa vedin muutaman 30-40m vedon jollain 90% nopeudella. Tuntu pitkäst aikaa et jaloist sai jotain irti. Tuntu et hermotus jotenkin toimi ja et paikat oli auki. Tuli sellanen olo et venyttelyst ja lenkkeilyst on jo nyt ollu jotai hyötyy. Jippii!

Sunnuntaina oli sit pitkän lenkin aika. Kaverina Jusanpöö. Nyt taas tuntu jo alussa ettei ihan paras mahdollinen päivä. Syke nousi aika pian sinne 140 tienoille. Siihen nähden pysy yllättävän hyvin kurissa ku yleensä se nousee ain hiuka. Nyt keskiarvoks tuli 142 kahden tunnin ja 5 minuutin rykäisyn jälkeen. Hiuka se sais ol alhasempi mut ihan hyvä näin. Jusalla oli keskiarvo 126 et kyl se aika kovas kunnos on. Pirun liukasta oli. Hiukan sai varoa ja sipsutella. Tuiskuakin saatiin naamaan mut lopussa olikin sit jo komia keli. Hiukan sanotaan nilkois ja polvis tuntu matkan rasitukset loppuvaihees. Oli muuten ainaki ajallisesti pisin lenkki minkä oon ikin juossu. Jotenki tuli jännitettyä hartioita ku ne tuli kipeiks. Vaik vauhti hidas olikin ni kyl huamas et kroppa joutu tavallaan koville. Ja rasvaa paloi!

Hyvä viikko siis. Nyt pitäs viel hiukan venytellä. Oikeilla raiteilla mun mielestä ollaan. Matka on pitkä mut ensimmäiset kannot on kaivettu jo ylös.

Ei kommentteja: