sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Matkalla kohti maratonia, osa 15

MoSo!

Hiuka meni vituix tämä viikko. Neljä lenkkii oli tarkotus. Kolme tuli vetästyä.

Tiistain oli sellanen perusveto. Takana oli se lauantainen Karhu-Viesti suoritus. Sen jälkee kahden päivän tauko ilman mitää palauttavii lenkkei tai venytyksii.Tuntu jo enne lenkkii silt et tänää ei kulja. Olikin kyl tosi raskas askel. Henkisest tuntu kans pitkält. Luiset rakenteet hiukan kans valitti. Ajoittain tuntuu silt et ku treenaa mont viikkoo säntillisest ni menee askeleen eteenpäin ja sit ku ottaa yhden viikonlopun rennommin ni menee kaks taa. Et täytyy kai joka päivä treenailla vaan eikä mitn lepopäiviä. Lenkki kesti muuten tunnin ja ka-syke oli 143.

Joo torstain piti sit vetää seuraava. Piti palauttaa opinnäytetyö perjantain ja sitä väännettiin klo 21 asti. Ni ei ollu sit enää paukkui lähtee. Ja sit ku Lauri Tähkä oli viel kaupungis ni pöhnä oli itsestäänselvyys. Eli kuningasalkoholi vei voiton
Rintamaan pojasta. Ja perjantai meni sit miten meni.

Lauantai-illal sit pääs liikkeel. Olin siin just pohjal vetäny punttitreenin,mm. maastavetoa et ei ihan tuoreet jalat ollu. HIuka kovempaa oli tarkotus vetää. Eka 10min rauhallisest. Sit n.15 minuutin veto. HIuka hakkas tual 170 yli. Vois koittaa seuraavaks pitää alle. IHan ok luonas mut ei tietty nii kevyt askel ku haluais. Sit muutama minuutti kävelyy ja pient hölkkää ja sit kovempaa kotiin asti, joku 14 min. Yhteisaika 45min ja ka-syke 158.

Sit nyt sunnuntain pitkä lenkki. Harjavallas hiihteenharjul. Oli tarkotus vetää 20km mut tuli hiuka pidempi ku juoksin harhaan hippasen. Oli nyt ylärajana 151 ku yleensä ollu 145 korkeintaan. Ajattelin et kyl se 20km vois kahteen tuntiin men. Juoksin jonki verra kovempaa ku yleensä pitkil lenkeil. Ei tainnu juoksu oikee kulkemal kulkee missään vaihees. Luulin et olis eka 10km kierrokse jälkee olu tunnin pinnas mut kello näyttkin 1h 7min ja rapiat päälle. Alan oikeesti epäillä noita H-vallan lenkin pituuksia. Tuntu et sellast ihan hyvää vauhtii mentäis mut ei kai sit. Sit toisen kierroksen alkupätkäl juoksin harhaan ja vitutti jonkin verran. Siit sit ympäri ja takasin oikeelle polulle. Alkoi painaa jonkin verran. Lihakset jaloissa selvästi väsyi ja vasen polvikin alkoi sattua. Oikee tuli sellanen olo et jaksaak täsä maalii asti. Pientä katkeemista oli havaittavissa. Ihan hyvä treeni päänupin kannalta ku joutu skarppaamaan. Loppuajaks tuli 2h 26min, ka-syke 145.

Viikon päätteeks tuli taas sellanen olo et pelkkä maratonin läpijuokseminen on ihan tarpeeks kova haaste. Aikatavoitteet taas unholassa. Vittu et oli vaikiaa. NYt ehkä päällimmäisenä mielessä se että pitää venytellä ja palautella noista lenkeistä lepopäivillä ja kevyillä juoksuilla. Se hiuka jääny taka-alal nytte. Tälläki viikol huomas ti ja varsinki nyt su ettei ollu palautunu. Varsinki tänää tuntu se eilinen maastaveto. Pitää taas ottaa vähän ammattimaisempi asenne tähän touhuun ku koulussaki suurin paine jo poijes.

Suunta ylös!