tiistai 1. huhtikuuta 2008

Kovaa touhuu

Jaaha. Vittu melkost lentoo ollu tää vimonen viikko. Viime viikol sätättiin tota pewen h-kiketurnausta. Jäätävän paljon pienii asioita muistettavana ja siit niist kantaa hiuka murhetta. Niiku koko touhusta. Sitä miettii et onnistuuko turnaus vai pettääkö joku osa-alue pahasti. Siin o kumminki 6 joukkuetta eli yhteensä semmonen 80 ihmistä joista osa tulee viel aika kaukaa ni ois hyvä et homma toimis. jos ne ei ol tyytyväisii ni tuskin ne sit uudestas tulee. No kaikki meni hyvin ja suurimmat kivet vierähti sydämeltä. On tos nyt viel toi avustusjuttu ollu mikä on pitäny hoitaa et kaik paperit olis tarpeeks ajois kunnassa et saatas sielt rahat poijes.

joopa joo. Sitte Ikeen. Ike on saanu aika vitusti mediatilaa viime viikkoina. Suurint osaa varmaa kyllästyttää koko touhotus. Vituttaa kyl toi media. Eka revitellään otsikoita saatanasti. Ja nyt tulevaisuudes ku Ike esiintyi jossain maansa myyneenä ni sit kirjotetaan et paine ajoi Iken sairaslomalle ja se näyttä väsyneeltä ja voipuneelta. Mut vitun tyhmästi sekin teki. Kyl sen nyt tietää ku tollasel muijal alkaa kijottelemaan et kui siin käy. Tai pitäs tietää. Kai sit pienes tirris harkintakyky petti ja pimppii teki mieli ni lähti vähän kintaast. Sääli vaan ku hoiti vissiin ulkoministerin tehtäviä oikein hyvin ja sit tollasen vitun sutturan takia sai potkut. Nyt saadaan sitte kattella Stubbin hevoshymyä ihan liian kanssa.

No se Tukiainen on varmaan tyytyväinen. Pääs julkkikseks ja on jatkossakin palstoilla. Mitäköhän Iken päässä nyt liikkuu. Uskottavuus on mennyt. Kyllähän se nyt kai tiedettiin että mikä se on miehiään ja osaks varmaan siks onkin ollu niin suosittu ku on sellanen koko kansan mies ollut. Onhan sitä vaikea varmaan kokouksissa ottaa vakavasti. Viel jos näpyttelee kännykkää välil. Siel voi sit joku heittää hyvää läppää et mites Ike ootko puutarhahommia täs keväällä jo tehnyt :)

Ei sitä itekän tiä kui kauan sitä puheenjohtajana on PeWessä jos joku kiisberi vuotaa lehdille mun viestejä. Sit Jusa joutuu potkasemaan mut pihalle PeWestä ja mä vetäydyn julkisuudesta. Ainoo vaan et Ikel on ollu muijii ja mul ei. Mut se siitä.

Alkaa harjottelukin käymään vähiin tuol Caribiassa. Hiuka on päässy jo gonahtamaan. Tänää oli kyl jo lämmin ilma. Toiv jatkuu samanmoisena eikä enää saatais lunta. Nyt loppu jutut.

sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Matkalla kohti maratnonia, osa 12

Jees eli tälle viikolle oli suunnitteilla 4 lenkkiä, joista yks oli tarkotus olla kilpailukauden avaus tai oikeestaa koko juoksu-uran avaus. tämä myös toteutui.

Ekaks oli tiistaina palauttavan lenkin vuoro. Lähti pirun köykäsest liikkeel. Ehkä alotin hiukan turhan kovaa ni sykkeet meinas hiuka nousta lopussa. Olen kyl semmonen hitaast lämpenevä kaveri et nois kisoissakin täytyy koittaa malttaa alottaa rauhallisest ja sit kiristää jos on varaa. Voisin kuvitella et vauhdinjako ois mulle aikaa vaikee. Siis onnistunut vauhdinjako. Tää lenkki juostiin panelias. Ajaks tuli 53min ja ka-syke oli 138.

Sit torstaina oli kovan lenkin vuoro. Oli perhana satanu lunta ni ei päässy noille hiekkateille ni piti juosta asfaltilla. Oli tarkotuksen vetää selväst kovempi lenkki eikä vaa hiuka. Hyvin luonas kyllä. Oli uudet tossut alla ja kaikkee. Keli oli petollinen. Hiuka lunta ja sen alla jäätä ja ties mitä. Onneks selvittiin kaatumatta. Pari kertaa meinas livetä. Lähdin rauhas liikkeel ja kiihdytin pikkuhiljaa. Aika kovaa sai juosta et sai sykkeen tonne lähel 170. Suht rentona pysyi juoksu. HIuka lopus alkoi painaa, erityisest reisien ulkosivuilta. Hiuka jalatkin taas ilmotteli ku mentiin kovempaa ja viel asfaltil. Täytyy nyt kyl sääsätt niit ja juost mahd paljon pehmeemmil alustoil. Tosi hyvä tunne kyllä jäi tästä. Jaksoi painaa kovaa vauhtia pitkään. Kehitystä selvästi tapahtunut. Aikaa täl lenkil kului 46min ja ka-syke oli 155.

Lauantaina piti olla sit sunnuntaille sellanen valmistava lenkki. Olin koko päivän ollu liikenteessä jaloillani.Tuomaroinut paljon jäällä ni oli jalat sellaset väsyneen tuntuset. Tarkotus oli vetää sellanen puolen tunnin lenkki mis pari n. 5min kevyttä vetoa et sais paikkoi hiukan auki. Lähdin juoksemaan Ilmoituksen tietä kiukaisiin päin. Tuntu kyl tosi pahalta. Jalat tosi väsyneet ja jotenki jumis seisomisest ym. Vedotkaan ei sujunu mitenkään kevyesti. Puol tuntii tuli juostuu. Sit ku sain hiuka venyteltyy ni alko tuntuu paremmalt eikä takareisii enää sillai särkeny. Alko tuntuu siltä et se lenkki tuli tosiaan tarpeeseen sunnuntaista testijuoksua ajatellen.

Sunnuntai ja edessä 9,1 km testijuoksu Porissa klo 12. Heräilin kesäaikaan klo 8. Takan hyvin nukuttu yö. Ei jännityksestä häivääkään. Aamuvalmisteluissa ei mitn normaalista poikkeavaa. Ennen Poriin lähtöä join ehkä tavallista enemmän vettä. Kilpailupaikalle saavuin joskus 11.20. Sitte ilmoittautumaan ja sain numerolapun. Hetkeks menin paniikkiin ku ei ollu hakaneuloja mut menin takasin sinne ilmoittautmispisteeseen ja siellähän niitä oli yllin kyllin. Sit kilpailuasu päälle. Ihan perusverkkarit ja Night Factory -pipo. Lämmittelemään lähdin joskus 11.35. Iha hyvin maltoin lämmitellä ja venytellä mut ehkä enemmänkin ois voinu. Startti lähestyi. Yhtään ei jännittäny. Näin ensikertalaisena kun miettii ni mun päivä ennen starttia meni tosi hyvin. Ei ollu kiire eikä jännittäny, kaikki oli ok. Suosittelen kyllä et jos johonkin maratoniin tms. on menossa ni ehdottomast kannattaa käydä tsekkaamas tämmönen juoksutapahtumamiljöö ja sen kommervenkit. Paitsi saa tietoa omasta kunnosta ni pääsee tutustumaan atmösfääriin eikä mikään sit tuu yllätyksenä tärkeimpänä päivänä.

Sitte se tapahtui. Lähtö. Aika kovaa kaikki lähti liikkeelle. Itekin suht reippaast mut ei liian kovaa. Tuntu et mentiin aika haipakkaa mut siin mun edes joku persjalkanen nainen juoksi nii laiskan näkösest. Ja siis edessä eli kovempaa. Vitutti aika lailla. Sit siin alkukilometrien aikana tuli kirottuu myös sitä et miks tuli asetettuu julkinen aikatavoite. En oikee tie tarkkaa mitä km.vauhtii olen lenkeil juossu ja niinpä en tienny nyt tos kisankaan aikana. Hiukan siin ohittelin porukoita. Edelleen tuntu siltä et ite runnoo väkisin ja muut vetää nii helpon näkösest. En oo nähny itteeni juoksemas mut voisin kuvitel ettei se nii kauhee helpon näköst ole. Noin puolen tunnin juoksun jälkeen siirryttiin Katinkurun lenkkipolulle. Tiesin et matkaa maaliin on sellaset 2-3km. Hyvin jaksoi painaa edelleen. Syke oli noussut sieltä 170 hujakoilta 180 paikkeille. Hiukan olin ehkä kiristäny vauhtii koko ajan. Lopus alko tietty painaa. Henkisestikin. Mietin et jaksaako puristaa vai ei. Mitään katkeamist ei tullu. Sanotaan et ihan viiminen km oli raskas. Maalissa aika 42.20 eli 45min aikatavoite alittui reilusti. Toi tarkottaa sellast 4min 40sek kilometrivauhtia. Maalissa tietty hyvä olo. Vieläkin pitäs osata iloita noista hetkistä enemmän ja palkita itteensä.

Siinä sitte heti omat palautusjuomat naamaan ja tapahtuman juomia myös ja lämmintä ja kuivaa päälle. Aika pian olo parani. Oli sellanen lämmin olo kehossa. Tavoite oli saavutettu. Melko pian maaliintulon jälkeen asetin jo seuraavan tavoitteen eli 10km hunajahölkkä harjavallas aikaan 45min. Tämän päivän vauhdil 10km taittuis ajassa 47min. Eli kyl siin tavoteltavaa on mut ihan realistinen kumminkin. Hienosti alkoi nyt nää testijuoksut. Hunajahölkän lisäksi ois tarkotus osallistua toukokuun puolivälissä yyterin puolimaratonille. Sit on viel se karhu-viesti mut otetaan se enemmän sellasena harjoituksena kuin kisana. Mut taas tuli uskoa tähän maraton-projektiin.

Niin ostin uudet kengätkin tällä viikolla. Ajattelin oikein kunnolla panostaa kun on noita vaivojakin ollut ja tavoitteet ny kovat ja painoakin se 100kg. Porista ei löytyny tarpeeks isoja. Alkoi vituttaa. Asicsit oli hakusessa. Turusta sit löyty. Hankin Asics Gel 3000-tossut. Maksoi 160e. Myyjä sanoi et Teri Pitkämäki veti samanlaisilla maratonin ja olin myyty. Siihen lisäks viel juoksusukat. Aika välineurheilua on. Yks lenkki nyt takana niillä. Ajetaan sisään pikkuhiljaa.

Tulevan viikon harjoituksia en o viel ehtiny kattella. Huame ainakin n. 45 min palauttava, yhteensä 4 lenkkiä. Sunnuntaina pitkä. Näillä alkuun.